poveşti fără cuvinte

Dialoguri copilăreşti la Cărtureşti

Posted on: 26 noiembrie 2008

Cum pot comunica un artist plastic şi un păpuşar? Prin “Dialoguri copilăreşti” pline de farmec, printre căsuţe imaginare, personaje ca de poveste şi îngeraşi cu aripi mobile.
Cristina Simona Marian şi Beatrice Iordan vă dau întâlnire începând cu marţi, 2 decembrie 2008, ora 19.00, printre aburii cănilor cu ceai de la Librăria Cărtureşti, unde sunteţi invitaţi să admiraţi şi să vă lăsaţi furaţi într-o lume imaginară, plină de culoare, fluturi, câini, pisici, greieri, îngeri, copii care nu cresc şi căsuţe magice. Lucrările, executate prin mijloace diverse, de la acrilic şi acuarelă pe pânză sau lemn, la colaje şi lut, constituie tot atâtea motive de aduceri aminte sau de excursii fanteziste într-un univers deschis oricărui tip de dialog, indiferent de vârsta celor care îi păşesc pragul.
Acceptaţi provocarea celor două artiste atât de diferite, unite însă de o viziune comună: mirajul, vraja de neuitat a vârstei inocenţei. Re-descoperiţi, aşadar, inocenţa copilăriei, lăsaţi-vă re-vrăjiţi de personaje şi re-construiţi poveşti pornind de la tablouri şi obiecte mobile, ce recompun o scenografie vibrantă a copilăriei.


1 Response to "Dialoguri copilăreşti la Cărtureşti"

Privind lucrarile tale descoperi un univers care ne vorbeste despre copilarie. Despre amintirile si poznele copilariei intr-o plaeta de culori. Lucrarile tale transmit multa caldura si veselie conturind un suflet asemena. Cu trairi intense si dorinte din cele mai variate. De la veselie in mijlocul naturii la o cina romantica, invaluita in mister si armonie. Lucrarile vorbesc mult despre personalitaea ta si despre ce ai vrea sa traiesti alaturi de cei dragi. Vorbesc despre dragoste si speranta si-ti dau incredera intr-un nou inceput, in ziua de miine care iti aduce ceva nou. Privindu-le simti ca esti din nou copil si uiti de toate relele, parca plutind pe aripile unei pasari uriase care te poarta spre tarimuri de poveste. Este clar mesajul dragostei pentru copii si pentru familie. In ciuda unei fragilitati aparente, se contureaza un artist cu o puternica forta creatoare, fortind limitele. Si ar fi multe de spus dar mai scriem si in episodul viitor.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

a fost odata

noiembrie 2008
L M M J V S D
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Blog Stats

  • 25.453 hits

pagini de poveste

Comentarii recente

snowrite la My new website :)
CuriousArt la My new website :)
snowrite la Lucrări noi
Julio Cesar la Lucrări noi
snowrite la Fereastră
%d blogeri au apreciat: